Sólyomkő

Magyarország, Zempléni-hegység

Az első tavaszi mászás

A héten a helyszín és létszám egyeztetés után a célpont Sólyomkőre esett. Én némileg kivonultam a szervezésből, minden megoldást el tudtam fogadni. Így a megvalósuló célt is: Sanyi 3/4 6-kor jött értem, 6-ra mentünk Laciért, és irány a Zemplén. Egy rövid rakamazi megálló után fél 9 körül állítottuk le a kocsit a parkolóban. Az időjósok nem tévedtek, az esti esőzés után szép napnak igérkezett. Miután felértünk a fal tövébe, lassan készülődtünk a mászáshoz.

Sanyi a Californiát választotta nyitó útként. Én csak felsővel vállaltam be. Az alján lévő kulcsrészt a nittsortól balra lévő nagy fogást használva jutottam túl, kézcserével, piazos muozdulatsorral. A további rész nem okozott gondot. Ezután az egyik kedvenc, a Moha és páfrány követklezett elölben. Ezt a Tour-mix követte felsővel. A kulcsrész szépen kiment, de az elölben történő mászásához úgy érzem még nem vagyok felkészülve. Ha pedig már fent voltam, akkor átszereltrem a Magnificoba. Most ez igazén jól ment, meg voltam elégedve magammal. A Favágót szintén csak felsővel próbáltam. Eddig még sohasem volt olyan, hogy egy napon sikerüljön beleülés nélkül ezt az utóbbi két utat egymás után kimászni. Most viszont megtört a jég. Ez a tény nagy örömmel töltött el. Majd Dávid közreműködésével a Torony VI-/VI+ kombinációját másztam. Az alsó része igen jól ment, persze próbáltam a legkönnyebb részeket megtalálni. A felső része is sikerült, de itt történt egy beleülés, a mai napon az egyetlen. Ezután Sparyval a Hordó melletti névteles VI következett. Ennek alsó része számomra kissé testerős volt, de azért még kivitelezhető (fellépés után piaz mozdulatsor). A kis párkány után egyre kisebb fogások voltak, a stand előtti utolsó méteren szinte semmi. Folytatásként a hátsó részen lévő Clearing következett. Az első fele izgalmas,lehetőséget adva a piaz technika fejlesztésére. A teteje eléggé mohás-zúzmós, már nem annyira szép. Dávid és Spary az Esernyővel folytatták, mi pedig visszamentünk a Hordóhoz. Ez szépen ki is ment elölben. Az V+ os variánst már csak felsővel mentem, de az is tetszett. Végül pedig a Kalifornia tömbön zártuk a napot. Először a Velorex elölmászásával, majd a Kopaszkutya felsőzével. Az alján lévő kulcsrészt sikerült jóül megoldani egy nagy fellépéssel.

Menetközben megérkeztek a fiúk is, így a szemerkélő esőben összepakoltunk és levonultunk a kocsikhoz. A hejcei vendéglátó egységben még látogatásunkat tettük, és a kinti padon egy-egy korsó sör / tea / kávé mellett tervezgettük a következő hosszú hétvégét. De ki tudja mi lesz belőle. Egy biztos: úgy érzem sikerült a téli időszakban felkészülni a többkötélhosszas utakra.

Kapcsolódó beszámolók