Kapcsolat

Csapatunk debreceni túrázókból, hegymászókból és sziklamászókból áll. Évente több alkalommal tesszük látogatásunkat a hegyekbe. Hétvégi túráink célpontja a Kárpátok valamely pontja, hosszabb túráink alkalmával az Alpok is felkerül a listára. A lapon ízelítőt láthatsz az általunk bejárt utakról (idő hiányában vannak publikálatlan események is).

Tevékenységünk szerteágazó: túrázunk Magyarország hegyvidékein és a környező országok magashegyeiben, kerékpározunk, via ferrátázunk/klettersteigezünk, sziklát mászunk sportmászóhelyeken, többkötélhosszas utakban vagy akár alpesi utakban. Télen előkerülnek a hótalpak is.

Túráink nagy részét nem kötjük szorosan egy-egy időponthoz. Egy-egy időszakban több célpont is kiválasztásra kerül, és a túrát akkor szervezzük meg, ha az időjárási feltételek (télen lavinahelyzet) megfelelőnek ítéltetik. Ez a szervezést kissé megnehezíti, de inkább arra megyünk, ahol talán jó idő fogad bennünket. Vannak visszatérő események is, mint például a sáfránytúrák, rhododenron túrák, nyári magashegyi túrák, őszi Tátra, óévbúcsúztató túrák.

Ha szeretnél csatlakozni egy-egy túrához vagy valami más szeretnél közölni, akkor írj az info@bibircs.hu címre.